"Усі розбіжності між ФВУ та волейболістами були оперативно вирішені. Відповідно, свої найближчі відповідальні поєдинки наша національна команда проведе основним складом. Наголошуємо, що основною причиною виникнення конфліктної ситуації, яка набула розголосу в ЗМІ та соцмережах, були саме організаційні, а не фінансові аспекти.

Адже від федерації гравці збірної ніколи не отримували заробітної плати чи преміальних за свою участь у міжнародних змаганнях та навчально-тренувальних зборах. А єдиною фінансовою винагородою для них були призові від Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ) за участь у турнірі European Golden League. Усі ці призові, за винятком коштів, що виділялися для сплати внесків у змаганнях, розподілялися між спортсменами, тренерами та персоналом команди.

Отже, ФВУ визнає, що головною причиною виникнення незадоволеності в збірній стали організаційні недопрацювання. Тому, за результатами спільного обговорення, Федерація прийняла рішення опрацювати план дій, спрямований на вирішення технічних питань, які забезпечать системну підготовку національної збірної до міжнародних змагань.

Першим етапом цих заходів стане розробка та впровадження нової системи менеджменту. Виконання цього завдання візьме на себе генеральний спонсор національної команди – мережа торговельних центрів "Епіцентр".

Усі без винятку гравці збірної є патріотами України. Кожен з них із гордістю вдягає синьо-жовту форму та з честю представляє країну на міжнародній арені. Відповідно, спільно нам вдалося вирішити всі гострі питання, тож вже найближчі матчі національна команда проведе основним складом і з найвищим рівнем мотивації.

Впевнені, що в цей надскладний для країни час навколо ідеї зміцнення позицій українського волейболу мають об’єднатися не тільки спортсмени, тренери та функціонери, але й вболівальники та журналісти.

Варто зауважити, що відрахування із лав збірної гравця Віталія Щиткова (його оперативно замінив інший зв’язуючий Сергій Євстратов) відбулося за рішенням головного тренера Угіса Крастіньша.

Нагадаємо, що найближчі офіційні поєдинки чоловіча збірна України проведе вже наприкінці липня в рамках Кубку претендентів у боротьбі за вихід до елітної Ліги націй. Після цього вона розпочне підготовку до ігор чемпіонату Європи та олімпійської кваліфікації", – йдеться у заяві Федерації волейболу України.

Нагадаємо, що напередодні низка волейболістів погрожували бойкотувати турніри через незадовільні умови роботи. Зокрема команду не влаштовували розмір зарплат і премій, місце зборів, а також публічна критика.