Капітан збірної України Олег Плотницький опублікував на своїй сторінці у Facebook пост, у якому розповів про конфлікт між гравцями та федерацією.

"Ми з повною відповідальністю хочемо повідомити нашим вболівальникам та шанувальникам, що на найближчих двох турнірах команда може бути представлена не в повному складі. Подальші коментарі будуть згодом, якщо не знайдемо спільну мову. Слава Україні, шануйтесь", – зазначив Плотницький.

Журналіст Андрій Сеньків розкрив деталі конфлікту. Волейболісти відмовляються грати за збірну перед турніром претендентів на вхід до Ліги Націй (27-30 липня в Катарі), а також на Євро (з 28 серпня по 16 вересня). Причина – незадовільна заробітна плата та рівень премій. Також гравці досі не отримали виплати від ЄКВ за вихід до фіналу Золотої Євроліги.

Колектив невдоволений публічною критикою з боку президента ФВУ Михайла Мельника. Після поразки у фіналі Євроліги Мельник повідомив, що команді забракло стійкості, щоб витримати тиск суперників.

"Це дуже дратує команду. Розмір премій-зарплат, на думку гравців низький, а вимоги отакі + публічна критика. Цей конфлікт триває не з вчора, а вже кілька останніх років. Відбулася розмова між пулом гравців збірної, керівництвом ФВУ та "Епіцентру". Але сторони ні до чого не прийшли. І гравці банально вийшли з бесіди – жодного розуміння і далі нема. Цей пост в публічній площині фактично є шантажем федерації. Ви або цейво, або ми не граємо за збірну.

Враховуючи, що поки точок дотику немає, то виходить, що пул гравців з Плотницьким, Семенюком та іншими не гратиме за збірну на турнірі претендентів та на Євро. Фактично треба буде збирати нову команду. Що насправді досить ймовірно. Президент ФВУ Мельник на жодні компроміси не йде. Гравці теж", – написав Сеньків на своїй сторінці у Twitter.