Комітет розглянув справу волейболіста та дискваліфікував Воллеса де Соузу на рік від міжнародних турнірів, попри те, що у 2022 році спортсмен оголосив про завершення міжнародної кар'єри, повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету країни.

"Рада з питань етики одноголосно підтримала скаргу, подану відповідальним працівником Олімпійського комітету Бразилії проти спортсмена Воллеса де Соуза. Цим рішенням комітет засуджує відповідача за неетичні дії щодо сприяння та підбурювання до насильства в інтернеті та соціальних мережах", – йдеться в заяві НОК.

У січні 2023 року Воллес де Соуза опублікував у соцмережах опитування, в якому поцікавився, чи вистрелили б його підписники в обличчя новому президенту Бразилії – Луїзу Інасіо Лула да Сілві. Після цього клуб волейболіста оголосив про його безстрокову дискваліфікацію.

Нагадаємо, що Воллес де Соуза є бронзовим призером чемпіонату світу з волейболу 2022. У національній першості спортсмен виступає у складі Крузейро та є восьмим найрезультативнішим бомбардиром ліги.