"У професійний волейбол повертатися не планую. Зараз пріоритет – сім’я. Тут важливо мати бажання. Кар’єра у мене завершилася ще до вагітності і зараз можна говорити, що її я завершила офіційно. Можливо, колись захочу повернутися, але це не точно.

Головний фактор завершення кар’єри – сім’я. Інший – втомилася морально та фізично. Чи задоволена кар’єрою? Так. У сезонах відігравала нормально, багато що вдавалося в збірній, в останній рік була капітаном команди. Якби з Луцька поїхала раніше, кар’єра могла б бути ще успішнішою. Загалом, я задоволена своїми виступами.

На мою думку, колись волейбол був популярнішим. Саме жіночий волейбол. Зараз стало навіть цікавіше, коли з’явився Прометей. У нас дві команди європейського рівня – Прометей та Хімік. Мені пропонували перейти у Прометей, але я обрала варіант продовжити кар’єру в Індонезії", – розповіла Степанюк.

Нагадаємо, що Анна двічі була володарем Кубка України (2012, 2013), чемпіонкою Індонезії (2018), також вона – переможець Євроліги (2017) із збірною України та найкращий гравець турніру.