"ФВУ і вся волейбольна спільнота шоковані заявою президента МОК Томаса Баха. З нашої точки зору, до тих пір, поки рф і її союзниця білорусь не втихомирять своїх хижих апетитів у намірі окупувати Україну, вести мову про повернення її атлетів у лоно світового спорту взагалі неприпустимо.

Бодай з огляду на те, що чимало українських спортсменів через війну втратили можливість займатися спортом, а дехто віддав у боротьбі з російським агресором здоров’я чи життя. Пане Бах, українські атлети, зокрема десятки представників волейболу (гравців, суддів, тренерів, функціонерів) керувалися не політичними цілями, коли змінили їх улюблені волейбольні майданчики на армійські казарми і окопи, коли м’яч у руках заміняє автомат, а замість ігрової форми на тілі бронежилет і піксель.

Пане Бах! Політика – то коли колишній президент всеросійської федерації волейболу Ніколай Патрушев, який нині є головою ФСБ рф, вважається головним ідеологом війни в Україні. Політика – то коли генсек ВФВ Алєксандр Яременко пише президентові нашої федерації Михайлові Мельнику, що українці "тварі продажниє" і що "такого государства как Україна нє било нікогда".

Політика – то коли на матчах чемпіонату рф з волейболу пропагується свастика у вигляді літери Z, а провідні спортсмени збираються на великому стадіоні, щоб підтримати свого диктатора. Це те, чого в українському спорті загалом і волейболі зокрема не було ніколи", – йдеться у заяві на офіційній сторінці Федерації волейболу України.

Нагадаємо, слова Томаса Баха про те, що в Олімпіадах мають брати участь спортсмени зі всіх країн прозвучали особливо цинічно. Адже саме в той день росія випустила по Україні близько 100 ракет. Це наймасованіший удар агресора від початку війни. Дві ракети ворога впали на територію Польщі і вбили двох людей.