"Напевне, вони заслужили більше: довше працюють, довше грають разом, мають більше досвіду в таких іграх. Нам десь трохи не фартануло, на якусь мить перестали довіряти собі та вірити в себе. Думаю, це сталося після другого сету, як програли.

У словенців значно кращий прийом, ніж у нідерландців – там можна було більше розгулятися, а тут треба було ризикувати. Там грав один гравець, а тут гра будується на усіх гравцях. Враховувати ще й потрібно те, коли ти стоїш на подачі і увесь зал свистить тобі. Усі 11 тисяч свистять. Це трохи давить.

Ми були разом усе літо – вперше в історії таке, напевно. Ми настільки звикли один до одного, вивчили один одного, навчилися грати як команда. Створилася одна велика сім'я, яка працює разом і це супер.

Усі мали отримати задоволення від нашої гри, ми показували гарний рівень волейболу. Тільки в плюси нам це все. Нікому не має бути соромно за нас, нам – точно ні. Ми залишили усе, що могли на майданчику.

Ми дуже сильно відчуваємо вашу підтримку: і бачимо, і читаємо, і всередині відчуваємо. Насамперед круто, що під час війни вболіваєте за нас і надаєте нам сил. Я сподіваюся, що ми подарували вам якісь хвилини, секунди радості від нашої гри. І ми всі запам'ятаємо цей ЧС як гарну подію в історії українського волейболу. Наша головна перемога ще попереду, дуже сподіваюся, що вона скоро буде. Дякую нашим солдатам, які захищають нашу країну. Усе буде Україна. Слава Україні!", – поділився Плотницький в коментарі для "Суспільне Спорт".

Нагадаємо, що Україна вперше у своїй історії пробилася у 1/4 фіналу ЧС, де програла Словенії – 1:3 (25:18, 24:26, 19:25, 23:25).