Відбір на чемпіонат Європи. Група С.

Україна – Угорщина – 3:0 (25:16, 25:15, 25:16)

Стартовий склад збірної України: Димар, Міленко, Великоконь, Денисова, Дорсман, Карасова, Маєвська, Нємцева, Рихлюк, Рудик, Нудьга, Якушева, Данчак, Артищук.

Угорщина: Фабіан, Папп, Багінка, Дьїмеш, Кісс, Немет, Петоварі, Пінтер, Сакмарі, Седмак, Суч, Торок, Тот, Югар, Кумп, Весені.

Раніше суперниці вже забезпечили собі путівку у фінальну частину ЧЄ-2023, тому цей поєдинок визначав лише підсумкового лідера групи С.

У першому сеті українки та угорки влаштували захопливе видовище. Суперниці "синьо-жовтих" здобули перевагу у кілька очок на старті, однак підопічні Івана Пєткова оформили камбек. За рахунку 18:13 на нашу користь, у залі несподівано зникло світло, поєдинок довелося перервати більш ніж на годину. Після вимушеної перерви українки успішно завершили партію.

В другому відрізку збірна Угорщини подекуди виходила вперед на 3 очки, але врешті знову поступилася. В третьому сеті збірна України впевнено завершила погром.

Отже, "синьо-жовті" незалежно від результату наступного поєдинку посіли підсумкове перше місце в групі. У завершальному 6-му турі відбору, який запланований на 10 вересня, українки на виїзді зіграють проти Кіпру.