Дівчати повинні були дебютувати на турнірі. Українську пару називають найперспективнішою, адже на чемпіонаті Європи U-20 волейболістки стали чемпіонками. Проте тренерський штаб в останній момент поставив у пару до Лазаренко Євгенію Баєву. Їм не сподобався той факт, що Хміль вирішила навчатися у США.

"Гравець отримав запрошення від американського університету. Там не стояло питання, що ти їдеш, і все, не вертаєшся в Україну. Але чомусь тренерський штаб вирішив, що це зрада, і ми не можемо більше співпрацювати. Хоча я знаю, що американці були готові Ангеліну Хміль відпускати.

Є іспанки, із якими наші дівчата неодноразово грали. Там спортсменки навчаються у США, а виступають успішно за свою країну. Є приклад латвійок, де одна дівчина постійно приїжджає з Америки, готується і грає. Чомусь тренерський штаб вирішив, що це велика проблема і так не можна робити. І Федерацію вони не хочуть почути", – розповів представник ФВУ Сергій Щетинін у коментарі "Суспільне Спорт".

Наразі самі волейболістки коментувати ситуацію відмовилися. У Федерації шоковані рішенням тренерського штабу та пообіцяли жорсткі висновки.