"Чому поїхав з росії лише на початку березня? Мені треба було закрити контракт. На жаль, там не було пункту про те, що коли росія нападе, то контракт анулюється. Не хотілося потрапити у бан і неприємності з подальшим трансфером. Треба було все зробити по-нормальному.

Чи можна було не грати в росії? Можна було. Але цей чемпіонат входить у топ-3 в Європі. Це рівень, це рівень спортсмена в тому числі. Вважаю, що наша збірна стала такою, коли майже всі поїхали грати закордон. Вієцький, Полуян, Ковальов, Плотницький, Терьоменко, Діденко – усі пограли, приїхали, почався інший волейбол.

Без чемпіонату росії можна було обійтися, але було б важче знайти клуб та гарні умови для себе, свого контракту, своєї сім’ї. На жаль, це так. Може, десь я жалкую за якісь свої роки, проведені там. Але за усіх сказати так не можу.

Про податки, які сплачував, ніколи не думав. Це робив клуб. Я раніше про це не думав. Знав, що в Україні є військовий збір, в інших країнах, але в росії... Ці думки в мене в голові не вкладалися, я про це не думав. Але коли дізнався, що податки там йдуть на військових, мені стало дурно і соромно за це", – розповів Єрещенко в інтерв'ю Tribuna.

Додамо, що українець виступав за чотири російські клуби: Бєлогор'є, Югру, Урал та Єнісей.