"10 років тому я грала в Самородку з хабаровська. Ви знаєте, я можу судити не тільки по тому, коли тоді грала і жила там. А і як ми зустрічаємося з командами росії, яке у них ставлення. Багато дівчат підтвердять це, то не лише мої слова. Вони з нами навіть не віталися, для них це нормально. Я не вважаю, що це сталося за один день. Коли я грала ще до війни, до 2014 року, все було добре. Але вже тоді був негатив.

Спілкувалася з однією гравчинею з білорусі. Вона зараз на сахаліні. Я її конкретно не запитую, щоб вона не ставила під загрозу своє життя і близьких. Вона теж розуміє, що це ненормально. Що у нас війна, і це якийсь маразм.

У мене взагалі і тато, і мама за національністю росіяни. З маминого боку є і білоруси. Мама сумувала за бабусею, що жила під смоленськом. Хотіла на її могилу, де не була 40 років. Для неї це було місце дитячих спогадів. Ми зробили подарунок з чоловіком і поїхали з мамою знайти цю могилу. Ми знайшли там і родичів. Мамині сестри, але вони ще маленькі тоді були. Є в нас і в Горлівці родичі. Вони теж, якби… Не хочу казати, що неадекватні, але коли все це почалося у 2014 році, вони були на боці росії. Зараз ми з ними теж не спілкуємося.

Але ці родичі, які знайшлися в росії. Там таке почалося. Ми їм факти, а вони… Ось я зараз небо сфотографую, скажу, що це російське. І вони присилають. Ми питаємо: "Де воно написане?" Ми надсилаємо факти – ось Буча, тіла, які лежали, знімки з космосу. Детально все, а у вас що? Немає нічого. Вони присилають цю передачу про фейки – "антифэйк" чи як воно там. Я не можу, переживаю. Мене трохи чоловік заспокоює. Каже кидати перевірену інформацію і не перейматися. Останню я після Бучі скинула, і поки що все, закінчилося спілкування.

Моя мама не те щоб проросійська, але цінувала, що вона звідти. Її в житті тут ніхто не утискав, як там кажуть. Але зараз вона в шоці. Каже, що в нас точно білоруське коріння, це ненормально", – розповіла Трушкіна в інтерв'ю XSPORT.