WTA 1000. Одиночний розряд. 1/4 фіналу

Юлія Стародубцева (Україна) – Коко Гофф (США) – 1:2 (6:2, 2:6, 2:6)

Українська тенісистка, яка є 115-ю ракеткою світу, поступилась представниці США Коко Гофф (№6 WTA). Це була перша очна зустріч тенісисток. Матч тривав 1 годину 53 хвилин. За цей час Стародубцева двічі подала навиліт, припустилась однієї подвійної помилки та реалізувала 3/13 брейк-пойнти. Натомість Коко влаштувала цілий парад помилок, припустившись 11 подвійних. Також вона використала 4/6 брейк-пойнти і 2 рази виконала подачі навиліт.

Американка вже традиційно важко увійшла в гру, що дозволило Юлії з легкістю забирати гейм за геймом. У першому сеті українка виглядала краще за титуловану Гофф, змушуючи її часто помилятися.

Другий сет видався успішним для Коко – американка почала набирати оберти, тому без проблем записала собі цю партію в актив. Доля протистояння вирішувалась у третьому сеті, де перемогу здобула Гофф.

Суперницею Гофф у півфіналі стала іспанська тенісистка Паула Бадоса (№19 WTA), яка в 1/4 фіналу обіграла Чжан Шуай (№595 WTA) з Китаю.

Зазначимо, що для 24-річної Стародубцевої потрапляння в основну сітку турніру WTA 1000 стало дебютним у кар'єрі. У першому колі українка перемогла Катерину Сінякову з Чехії (WTA 35), потім обіграла перефарбовану росіянку Еліну Аванесян, а в 1/8 фіналу турніру вибила безпрапорну росіянку Анну Калінську.