– Ви вже навчилися реагувати на росіян, коли граєте проти них? Очікуєте вже певних провокацій?

– Це питання дуже складне, тому що ми дуже багато всього намагалися зробити, щоб їх не допускали, і дуже багато всього було зроблено. Але тенісні асоціації мають інше бачення на це все.

Дуже сумно це розуміти й перебувати з ними на турнірах. Це додає тиску, реально психологічно дуже складно. Не тільки грати, але і перебувати з ними на турнірах. Я знаю, що на Олімпіаді буде всього декілька атлетів з країни-агресора, і це вже дуже великий крок для нас. Тому будемо намагатися працювати далі в цьому напрямку, щоб їх було все менше і менше. Я думаю, що всі українські організації працюють, щоб взагалі їх зняти з турнірів, це на 100% правильний напрямок.

Як представники цих асоціацій аргументують, що росіяни беруть участь в змаганнях?

– Вони кажуть, що це свобода слова, що вони проти війни, що вони взагалі там не живуть. Вони за рівність, тому кажуть, що росіяни невинні ні в чому, це вже аргумент для них.

Так, так, ми бачили російських спортсменів з "Z" на змаганнях, дуже невинні.

– Вони всі лайкають пости про Путіна, всі ці паради, тому це жахлива ситуація і дуже багато нервів ми кожного тижня віддаємо через це, – сказала Світоліна у коментарі NV.

Нагадаємо, Олімпійськи ігри пройдуть з 26 липня по 11 серпня. Росію представлять 15 спортсменів, які виступатимуть під "нейтральним" прапором.