Під його керівництвом команда зіграє у плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг у листопаді 2024 року, повідомляє Svitolina Foundation.

36-річний Ілля Марченко – професійний український тенісист, який нині у світовому рейтингу ATP посідає 232-гу сходинку (найвищим його досягненням було 49 місце). Він має багаторічний досвід виступів за чоловічу національну збірну, у тому числі у Кубку Девіса.

"Коли мені запропонували очолити жіночу збірну, я не вагався ні хвилини, хоча це було несподівано. Це величезна честь і відповідальність, тому я дуже вдячний за таку можливість. Зараз національна команда для мене на першому місці. Я дуже добре розумію свої сильні сторони в цій ролі і знаю, як можу допомогти нашій команді", – сказав Марченко.

Нагадаємо, раніше жіночу збірну тренував Михайло Філіма – він був капітаном команди з 2016 року.

Під керівництвом Марченка жіноча збірна України зіграє в наступному матчі Кубка Біллі Джин Кінг проти Австрії. Зустріч відбудеться 15-16 або 16-17 листопада. Україна буде приймаючою стороною. Нагадаємо, у квітні наші дівчата у кваліфікації поступились румункам.

Зазначимо, що Федерація тенісу України (ФТУ) передала управління жіночою збірною України в Кубку Біллі Джин Кінг до 2027 року Фонду Еліни Світоліної.