Про перемогу над Жабер:

"Це був чудовий виступ. Я дуже задоволена тим, як грала, як рухалася по корту. Це був дійсно гарний матч з мого боку. Я повинна була бути зосередженою від першого до останнього очка, і я щаслива, що змогла це втілити в життя.

Жабер – тенісистка з топ-10 і їй подобається грати на траві. Тому я очікувала, що вона спробує повернутися в гру після першого сету. Я знаю, що в неї було багато таких матчів, і минулого року зокрема, коли вона перемагала, програвши стартову партію. Тому треба було сфокусуватися, грати активно і шукати такі моменти, коли можна було зробити брейк. Однак цього не сталося. Тому важливо було зосередитися на своїй подачі та робити все можливе, щоб вигравати свої гейми. У неї виникли проблеми на подачі в першому геймі, а в мене – в останньому. І це власне все".

Про затримки через дощ:

"Звичайно, це нелегко. Перед своїм першим матчем я розминалася шість чи сім разів. Звичайно, це непросто, але ми всі перебуваємо в однакових умовах. Багато гравців через це проходять. Тому я не можу так сильно скаржитися на розклад. Я просто щаслива, що пройшла всі ці раунди і знову опинилася в четвертому колі".

Про майбутню суперницю – китаянку Ван Сіньюй:

"Я бачила кілька її матчів, зокрема тут на Вімблдоні – поєдинок проти Джессіки Пегули. Чи було несподіванкою, що вона перемогла її? Так трапляється, що тенісистки з першої десятки теж програють. Усе ж таки трава – це трохи специфічне покриття, тому... Треба аналізувати, що сталося, і рухатися вперед", – наводить слова Світоліної БТУ.

Нагадаємо, у 3-му колі Вімблдона-2024 Еліна Світоліна перемогла Онс Жабер з Тунісу – 6:1, 7:6.

У наступному раунді вона зіграє 8 липня проти китаянки Ван Сіньюй.