Вімблдон. Жінки. Одиночний розряд. Основна сітка. Друге коло

Еліна Світоліна (Україна) – Юле Німаєр (Німеччина) – 2:0, (6:3, 6:4)

Еліна Світоліна з легкістю перемогла Юле Німаєр та пройшла у третє коло Вімблдону. Українка займає 21 місце в рейтингу WTA, її суперниця – аж на 90. Це була перша очна зустріч тенісисток на корті. Матч тривав 1 годину 16 хвилин.

Протягом матчу Світоліна демонструвала винахідливі та цікаві рішення, натомість суперниця не виділялась стабільністю. Показник першої подачі в Еліни становив 74%, натомість у суперниці – 45 %. Українка 4 рази подала на виліт та змогла реалізувати 4/6 брейк-пойнтів. Суперниця допустилась 6 подвійних помилок.

У кожному з сетів Світоліна зуміла зробити по два брейки і програла по одному гейму на власних подачах. На старті партії тенісистки обмінялися брейками. Основним став восьмий гейм, у якому українка з другої спроби взяла ще один брейк на геймі Німаєр.

Другу партію Еліна розпочала з раннього брейку. І вже у сьомому геймі змогла збільшити перевагу до трьох геймів завдяки ще одному брейку. У наступному геймі, подаючи на матч, Світоліна дозволила Німаєр зробити брейк та скоротити відставання до одного гейму. Проте гра завершилась перемогою українки, адже в 10-му геймі на своїй подачі Еліна змогла обіграти Німаєр з третього матчпойнту та завершила матч на свою користь.

У наступному раунді Світоліна зіграє з Онс Жабер (№10 WTA), яка обіграла Робін Монтгомері (№161 WTA).