Україну на цьому етапі змагань представлять чотири тенісистки.

Дар'я Снігур (№131 WTA) зіграє свій стартовий матч проти Жиль Тайхманн (№197) зі Швейцарії. Снігур четвертий сезон поспіль візьме участь у кваліфікації Вімблдону. Раніше їй не вдавалося пробитися до основної сітки.

Юлія Стародубцева (№151) зустрінеться з Анною Бондар (№93) з Угорщини. Наша спортсменка вперше зіграє у відбірковій сітці трав'яного мейджора. Нагадаємо, що цього року українка подолала кваліфікаційний бар'єр на Australian Open та Ролан Гаррос.

Катаріна Завацька (№200) зійдеться зі швейцаркою Селін Наєф (№173). Катаріна також вп'яте зіграє у відбірному турнірі на Вімблдоні і спробує вперше пробитися до основної сітки.

А дебютантка кваліфікації турнірів Grand Slam Анастасія Соболєва (№228) буде протистояти Дестані Аява (№193) з Австралії.

Зазначимо, Завацька і Снігур у разі перемог, зустрітися між собою у другому раунді.

Нагадаємо, що в основному турнірі Вімблдона зіграють Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Катерина Байндл.

На Вімблдоні-2024 матчі кваліфікації відбудуться з 24 до 27 червня, а матчі основних сіток – з 1 до 14 липня. У основному турнірі візьмуть участь 128 тенісистів. Загальний призовий фонд склав рекордні для Вімблдона 50 млн фунтів стерлінгів.