Сума призових на Вімблдоні цьогоріч зросте на 11, 9% у порівнянні з попереднім сезоном і сягне рекордного показника у 50 мільйонів фунтів стерлінгів (59,2 мільйона євро).

Переможці чоловічого й жіночого одиночних турнірів зароблять по 3,2 млн євро. Віце-чемпіони покладуть у кишені по 1,6 мільйона євро. А ті, хто пройдуть до основної сітки одиночного розряду Вімблдону-2024 отримають по 71 тисячі євро.

"Інтерес до відвідування Вімблдону ніколи не був таким великим, завдяки безпрецедентному попиту на квитки через наше публічне голосування та корпоративну гостинність", – цитує голову All England Club Деббі Джеванс видання Reuters.

В основній сітці трав'яного мейджора змагатимуться шестеро українок. У статусі сіяних стартуватимуть Еліна Світоліна, Марта Костюк і Даяна Ястремська. Несіяними виступи розпочинатимуть Леся Цуренко, Ангеліна Калініна та Катерина Байндль.

Нагадаємо, чинною чемпіонкою Вімлдону є чеська тенісистка Маркета Вондроушова. Серед чоловіків титул захищатиме іспанець Карлос Алькарас.