Іспанський тенісист Рафаель Надаль пропустить Вімблдон-2024. Про це легендарний спортсмен повідомив на своїй сторінці у Твіттері.

Надаль з'явився у списку учасників турніру у Лондоні ще у травні, однак напередодні вирішив змінити свої плани через участь в Олімпійських іграх. У Парижі іспанець планує виступити як в одиночному розряді, так і в парі з Карлосом Алькарасом. Одна з причин відмови Рафи від трав'яного Вімблдону – незручності, пов'язані з підвищеною травматичністю у зв'язку з різким переходом із грунту на траву.

Як наслідок, аби якнайкраще підготуватися до Ігор-2024, Надаль візьме участь на турнірі у шведському грунтовому Бостаді, який пройде з 15 по 21 липня (у 2003 і 2004 роках Рафа дійшов тут до чвертьфіналу, а у 2005-му виграв турнір, здолавши у фіналі чеха Томаша Бердиха). Таким чином, іспанець знову зіграє у Бостаді після 19 років паузи.

До слова, у Парижі Надаль може оформити своє третє золото на Олімпіадах (перше було в Пекіні-2008, друге – у Ріо-2016 у парі). В історії тенісу більше олімпійського золота брали лише Серена та Вінус Вільямс (по чотири рази), а в чоловічому розряді на початку ХХ століття такими успіхами відзначився британець Реджинальд Дохерті (йому підкорилися дві Олімпіади у парному розряді (Париж-1908, Лондон-1900) і одна вища нагорода у міксті (Париж-1900).