Після закінчення Ролан Гаррос провідні тенісисти починають готуватися до Вімлдону, отже переходять з грунтових кортів на трав'яні.

Трав'яний сезон у жіночому тенісному турі стартує в понеділок, 10 червня, з двох турнірів WTA 250 – в британському Ноттінгемі та нідерландському Гертогенбосі.

У Ноттінгемі свою підготовку до Вімблдону розпочнуть дві українки: Дарія Снігур та Марта Костюк, яка з нового змагального тижня випередить Еліну Світоліну в боротьбі за звання першої ракетки України. Обидві тенісистки розпочнуть турнір з першого кола, в якому зустрінуться між собою. Костюк стартуватиме під другим номером посіву, а 123-тя ракетка світового рейтингу Снігур до числа сіяних не потрапила.

Досі Костюк та Снігур зустрічалися одного разу. В лютому 2020 року Марта вигравала українське "дербі" на хардових змаганнях ITF W60 у Каїрі за підсумками двох сетів – 7:5, 7:6.

Переможниця матчу Снігур – Костюк може в другому колі вийти на чемпіонку US Open-2021 Емму Радукану. Британка, яка нині не проходить до топ-200 світового рейтингу, в першому раунді зіграє проти однієї з кваліфаєрок.

Досвід виступів у Ноттінгемі з-поміж двох українок має Снігур, яка двічі грала на місцевих кортах – у 2022 та 2023 роках і минулого сезону діставалася 1/8 фіналу після старту в кваліфікації.

На Вімблдон-2024 Костюк заявилася безпосередньо до основної сітки одиночних змагань і має увійти до топ-20 посіву. Снігур стартує на трав'яному мейджорі у кваліфікації та спробує вперше в кар'єрі пробитися до основної сітки Вімблдону.