Друга ракетка України впоралася з Маркетою Вондроушовою (8 WTA) та виборола путівку у фінал змагань – 7:6 (7:2), 6:2. 21-річна уродженка Києва щаслива, що на шляху до фіналу зуміла обіграти одразу трьох тенісисток з топ-10 світового рейтингу – Чжен Циньвень (7 WTA) та Коко Гофф (3 WTA).

Попри радісні емоції Марта знайшла й причину для критики – вона не задоволена собою через гру у першому сеті проти Вондроушової. Нагадаємо, Костюк перемагала 5:1, але втратила перевагу та дозволила суперниці перевести гру у тай-брейк.

"Я досі не згодна з тим, як дійшла до тай-брейків з рахунку 5:1. Інакше я б уже виграла сет. Але знаєте – це теніс, може статиcь будь-що. Я дуже рада, що мені вдалось завершити цю гру у 2 сетах, особливо при тай-брейку. Перемога – це перемога, минуле – це минуле.

Вчора я грала з Коко, а вона рухається як одна з найкращих гравчинь у турі. Тож обидва матчі були дуже важкими з погляду того, що не можна було поспішати, потрібно максимально відкривати корт. У тебе немає можливості для невимушених помилок, тому що це те, на що вони чекають. Сьогодні треба було дійсно набратись терпіння.

Не думаю, що багато людей знають, але я почала свою кар'єру з 0-13 проти гравчинь топ-10. Я намагаюсь наздогнати ці цифри. Я уже зустрічалась з ними раніше, вони найкращі гравчині у світі.

Це неймовірно перемогти їх поспіль", – сказала Костюк в коментарі Tribuna.