У першому матчі турніру ATP 250 у Монпельє Монфіс програв Флавіо Коболлі. Гаель бідкається, що його середній рівень гри відчутно впав і робить песимістичний прогноз на наступні змагання.

– Я програв тут, у першому колі, але, можливо, в Роттердамі у мене буде півфінал. Але більш імовірно, що я знову програю у стартовому колі.

– Коли ви це зрозуміли?

– Коли я травмував ногу (Монфіс не міг виступати з вересня 2022-го по березень 2023 року – ред.), у моєму житті сталося багато дуже важких подій. Я зрозумів, що це надовго. Я сів і сказав собі: "Можливо, все скінчено. Мені 36, потрібно знову чимось жертвувати". Ми поговорили з моєю командою, з моєю сім'єю... Моя дружина допомогла мені набути впевненості, але я щось втратив. Я дав собі останній шанс, змінивши команду незадовго до Відкритого чемпіонату Франції, і зміг повернутися, набути впевненості і знову почати все з початку.

Сподіваюся, я зможу зробити це знову. Я, як і раніше, хочу перемагати. Я сподіваюся піднятися вище 70-го місця і постараюся отримати від цього задоволення. Я все більше вчуся програвати. Коли я програвав раніше, це була зовсім інша справа. Але я все одно отримую від цього задоволення, тож усе гаразд", – сказав чоловік Світоліної в інтерв'ю для Midi Libre.