У 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії Цуренко поступилася другій ракетці світу, яка виступала під нейтральним прапором. Леся поділилася, чи вважає результат матчу закономірним.

"Я, звичайно, незадоволена результатом, але в будь-якому разі це чудовий досвід, і в деяких розіграшах я отримала задоволення від гри.

У мене було відчуття, що коли мені вдавалося зробити більше трьох ударів у розіграші, то в мене виходило набирати очки. Так що так, я думаю, що рахунок міг би бути іншим, але вона зіграла на дуже високому рівні від самого початку і до кінця матчу, що тут можна сказати – вона просто суперпотужна, і сподіваюся, що наступного разу результат буде трохи кращим для мене.", – цитує тенісистку Великий теніс України.

Українка також вкотре пояснила, чому не потисла руку суперниці.

"Вам усе ще складно це зрозуміти? Це наша національна позиція. Я можу, якщо хочете, пояснити вам, як це. Звичайно, це складно зрозуміти тим, хто не є частиною країни, яка зараз перебуває в стані війни. Мені здається, що це дуже правильний вчинок. Це ще одне нагадування про те, що в моїй країні йде війна.

І я думаю, що... Знаєте, це... Так, як я вже сказала, це дуже складно пояснити. Ви просто маєте відчути те, що відчуваю я. І у вас не виникне таких запитань до мене, якщо ви опинитеся на моєму місці. Знаєте, я роблю це для України і вважаю, що це правильно".