Титулований іспанський тенісист Рафаель Надаль найближчим часом стане амбасадором Федерації тенісу Саудівської Аравії. Про це стало відомо у понеділок, повідомляє видання Fox Sports.

Іспанець буде займатися просуванням тенісу у Саудівській Аравії, а також може створити в країні тенісну академію Рафаеля Надаля.

Проте гравець вже встиг потрапити під шквал критики через те, що він буде представляти країну, яка має погану репутацію у питаннях дотримання прав людини і збереження довкілля. Рафі закидають, що за свою кар’єру він заробив понад 130 мільйонів доларів тільки призовими. Мовляв, навіщо йому руйнувати свою репутацію заради додаткових коштів.

З іншого боку, в Саудівській Аравії цьогоріч має відбутися турнір Next Gen ATP Finals для найкращих гравців до 21 року. Також ведуться переговори щодо проведення у країні Перської затоки підсумкового турніру WTA.

Надаль наразі пропускає Australian Open через травму. Раніше він повідомляв, що поточний сезон може стати останнім в його кар'єрі тенісиста.