Після перемоги у першому колі Відкритого чемпіонату Австралії, Еліна Світоліна відповіла на запитання журналістів на прес-конференції.

"Безумовно, я в очікуванні Олімпіади. Цього року вона пройде в Парижі і це вперше, коли тенісний олімпійський турнір пройде на ґрунті. Я не грала, коли вона проходила на траві. Так що, знаєте, для різноманітності приємно зіграти на тому покритті, на якому я виросла.

Що стосується ситуації з допуском росіян, то я розумію, що рішення вже ухвалено. Я думаю, що тепер усе залежить від нашого національного олімпійського комітету. Від того, які вони зроблять кроки. Ми уважно стежимо за ситуацією. Подивимося, що буде далі", – сказала Світоліна.

"Щоразу, коли в мене є можливість представляти свою країну… Я знаю, що і тут, і на будь-якому іншому турнірі, де я граю, в мене є прапор поруч із моїм ім’ям. Але, знаєте, коли ти граєш за команду, як, наприклад, на Кубку Біллі Джин Кінг, на Олімпійських іграх, на подібних заходах, це чинить більший тиск, але водночас приємний тиск, наче ти граєш і за тобою стоїть твоя країна".