WTA 500 Аделаїда. Хард. 1/4 фіналу

Марта Костюк (Україна) – Альона Остапенко (Латвія) [6] – 5:7, 3:6

У чвертьфіналі форуму українка без шансів поступилась12-й ракетці світу Альоні Остапенко за підсумками двох сетів (5:7, 3:6).

Це була друга офіційна зустріч тенісисток на корті. Минулого сезону Марта Костюк (WTA 41) вже програвала латвійці з українським корінням на турнірі WTA 100 у Гвадалахарі.

Для нашої спортсменки цей чвертьфінал став першим із серпня минулого року. Тоді вона дійшла до тієї ж стадії на форумі WTA 500 у Вашингтоні. Марта також зіграла 34-й матч у кар'єрі проти суперниці із топ-20 світового рейтингу (6 перемог).

Після завершення матчу Альона Остапенко розписалась на прапорі України для вболівальників. ЇЇ батько, колишній футболіст Євген Остапенко, народився у Запоріжжі й виступав за Металург.

Додамо, у півфіналі турніру в Аделаїді латвійка зустрінеться проти переможниці поєдинку Єлена Рибакіна – Катерина Александрова. Костюк далі виступить на Відкритому чемпіонаті Австралії, де на старті зіграє проти Клер Лю. Турнір в Аделаїді принесе Марті більш як 24 тисячі доларів призових, 108 рейтингових очок та місце у топ-40 світового рейтингу.