WTA 250. Окленд. Фінал

Коко Гофф (США) – Еліна Світоліна (Україна) – 2:1 (6:7, 6:3, 6:3)

У фіналі українку чекала одна з найсильніших тенісисток світу – Коко Гофф. Талановита 19-річна американка має в активі 6 трофеїв, серед яких перемога на минулорічному US Open.

У першому сеті Світоліна була близькою до програшу, проте у неймовірній боротьбі відіграла два сет-пойнти та перевела поєдинок в тай-брейк, в якому обіграла суперницю 7:4.

В наступній партії американка вже не дозволяла собі грубих помилок і спокійно контролювала хід гри. У підсумку перемогла 6:3 і відклала головну розв'язку на третій сет.

Фінальна частина гри розпочалась з проблем у Світоліної. Вона звернулась до лікарів через травму ноги. Проте це не завадило їй показати конкурентну боротьбу та поборотись за титул. До середини партії спортсменки обмінювались переможними геймами, а наприкінці Гофф вирвала брейк-пойнт і довела поєдинок до перемоги – 6:3.

У підсумку Світоліна зупиняється за крок до трофею WTA 250 в Окленді – першого турніру 2024 року. Для Гофф перемога на змаганнях в Новій Зеландії вже друга в кар'єрі.