Лідер світового рейтингу WTA Новак Джоковіч поповнив свою колекцію нагород у цьому році званням найкращого тенісиста Європи за версією польського прес-агентства РАР.

За результатами голосування перша ракетка світу отримав 178 балів, випередивши на 28 пунктів найближчого переслідувача – чемпіона світу у класі Формула-1 Макса Ферстаппена. Третім став олімпійський чемпіон зі Швеції Арман Дюплатіс, який отримав вдвічі менше балів, ніж Джоковіч.

Серб стає найкращим тенісистом континенту вже вп’яте, він вигравав голосування у 2011, 2015, 2018 та 2021 роках. Джоковіч зупинятися не збирається і планує продовжувати виступи хоча б до 40 років. У цьому його надихнув приклад Тома Бреді, який завершив кар’єру гравця в американському футболі у 45 років.

"Я знаю його особисто, я багато чому навчився в нього, на його прикладі, і сподіваюся, що зможу продовжувати свою кар'єру до 40 років, а може, й більше – подивимося. Зараз я прекрасно почуваюся у своєму тілі та граю в дуже якісний теніс. 2023 рік був одним із найкращих сезонів у моєму житті, і навіщо зупинятися, якщо ти все ще граєш відмінно", – цитує Новака Джоковіча Великий теніс України.

Нагадаємо, серб нещодавно був визнаний найкращим тенісистом 2023 року за версією ITF.