Нагадаємо, з перших днів повномасштабного вторгнення Свьонтек відверто говорила на весь світ про агресію росіян. І на знак підтримки українського народу прикріпляла синьо-жовту стрічку до кепки під час своїх матчів.

"Я думаю, що ця стрічка дуже допомогла на початку, коли я хотіла показати, що залишаюся послідовною, коли мова заходить про те, щоб пам'ятати про українців і про те, що там відбувається. Бо суспільна пам'ять, зрештою, дуже коротка.

Але останнім часом з'явилося багато негативу і багато коментарів, які просто засуджували мене. Люди навіть казали, що я не полька. Я думаю, що це стало викликати більше негативних емоцій, ніж позитивних реакцій, і ми вирішили, що стрічка більше не є гарною ідеєю.

Однак ми, як і раніше, маємо намір підтримувати Україну, і я вважаю, що це найважливіше. Крім того, завдяки тому, що вже відбулося: носінню стрічки та благодійному матчу, який ми провели в Кракові, я сподіваюся, що надихнула поляків на допомогу. Утім, відверто кажучи, у закликах не було потреби, бо як нація ми справді були єдині і зробили дуже багато", – наводить слова Іги BTU.