"Ми, українські тенісисти, хочемо висловити своє велике здивування та невдоволення відсутністю будь-якої реакції на ситуацію з нашою Батьківщиною. Особливо дивно, що в попередніх випадках соціальної несправедливості та сексуальних домагань реакція WTA була оперативною, адекватною та сміливою.

Наша країна, Україна, зазнає жорстокого нападу потужної сили. Бомби та ракети б'ють по наших будинках, вбивають наших людей, руйнують наше життя. Ми вимагаємо від WTA негайно засудити російський уряд, скасувати всі турніри в Росії та звернутися до ITF, щоб зробити те саме.

Ми повністю підтримуємо наших колег з Росії та будь-яких російськомовних тенісистів, оскільки розуміємо, що напади відбувалися без їх відома та участі. Ми також вважаємо, що маємо дотримуватися вказівок ІOC, які забороняють збірній Росії носити національну символіку Російської Федерації.

Хоча порушення допінгу не можна порівняти з агресією. Ми вважаємо, що образи, напади, застосування сили, вбивства – це злочини, які значно гірші за допінг. Вони є злочинами проти людства. Зупиніть війну. Зупиніть російську агресію. Принесіть мир у наші домівки. Будьте людьми", – написала Костюк у Twitter.