"Канкун став справжньою ганьбою, якщо говорити про процес ухвалення рішень та організацію турніру. Дівчата почувалися приниженими і в цьому була проблема. Але її потрібно було вирішувати. Я розмовляю з Ігою про подібні проблеми з самого початку моєї роботи. Умови скрізь різні, і найголовніше – адаптуватися й показувати найкращий теніс. Якщо минулого тижня гравець грав чудово, а цього розводить руками, злиться, засмучується, значить, він ще не професіонал найвищого рівня.

Якщо чесно, то я дуже розчарований тим, як останнім часом працює WTA. Тенісистки повинні об'єднатися, щоб говорити про найважливіші для них питання одним голосом. Десять років тому я довіряв WTA і був вражений тим, як вона створює умови для розвитку, роботи й навіть залучення тенісисток після завершення кар'єри. Зараз же вона виглядає як організація, що бореться за виживання і керована не зовсім вигідним для гравців чином.

Я все ж не намагаюся заглиблюватися в це питання, щоб воно не затьмарило головне – спортивну складову. Я прочитав лист гравців до WTA і висловив Свьонтек свою думку. Очевидно, що Іга, як лідерка світового рейтингу, повинна і буде говорити про речі, які важливі для її кар'єри та кар'єри її колег", – наводить слова Вікторовського rp.pl.