"Це був яскравий емоційний матч (чвертьфінал Вімбілдону – прим.), але не сказати, що був якийсь мандраж. Я вже відчула, що можу перемогти Ігу, якщо буду грати добре без зривів.

Я була тоді у дуже класному настрої. Якось не задумувалась, що можу програти, бо вже грала на серйозному рівні. Обіграла до цього дуже непростих гравців, тому підійшла до матчу з відмінним налаштуванням.

Чи думала, що стану першою ракеткою України вже у цьому році? Я не ставила перед собою таких задач. Коли я почала грати, у мене був орієнтир на топ-100 WTA. І в мене не дуже виходило на перших турнірах.

Потім вже якось трошки розігналася після перемоги у Страсбурзі та чвертьфіналу Ролан Гарросу. Я пам'ятаю момент, коли сказала тренеру, що хочу знову бути першою ракеткою України. Я вже тоді була десь на 70-му місці. Ангеліна Калініна після дуже класних виступів у Римі знаходилася у топ-30 і мала хороші позиції.

І мій тренер тоді трохи посміявся. Сказав: "Ого, непогану таку задачу маєш". Ми почали ще завзятіше працювати – та завдяки вдалому виступу на Вімблдоні я вже змогла досягнути цілі", – сказала Еліна Світоліна в інтерв'ю виданню Tribuna.com.