Польська тенісистка Іга Свьонтек не тільки повернула собі звання найкращої тенісистки планети на цей момент, а й непогано заробила. Так, новоспечена прима світового рейтингу WTA за сезон-2023 поповнила свій рахунок майже на 10 мільйонів доларів – а саме на 9,86 мільйони збагатилася польська спортсменка, повідомляє сайт WTA. Додамо, що перемога на Підсумковому турнірі принесла польський теніситці 3 мільйони доларів.

На більш, ніж мільйон менше заробила за цей рік Аріна Соболенко. Представниця нейтрального прапора за всі турніри назбирала 8,2 мілйони доларів.

У топ-5 потрапили відразу дві американки. Однак фіналістка Підсумкового турніру Джессіка Пегула опинилася тільки четвертою. Її кишеня поповнилася на 5,97 мілйьони доларів. А от Коко Гауфф заробила 6,67 млн.

Замикає п'ятірку найбільшпрацьовитих і хто заробив найбільше у цьому сезоні – представниця Казахстану Єлєна Рибакіна. Її рахунки поповнилися на 5,49 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Іга Свьонтек повернула собі титул першої ракетки світу після того, як декласувала у фіналі американку Джессіку Пегулу – 1:6, 0:6.