Першою ракеткою світу серед чоловіків знову став Новак Джоковіч, який скинув з вершини іспанського суперталанта Карлоса Алькараса. Нагадаємо, серб виграв US Open та здобув рекордний 24-й титул Grand Slam у кар'єрі. Натомість Алькарас вилетів з хардового мейджора у півфіналі, програвши Мєдвєдєву.

Рейтинг WTA очолила зашкварна білоруска Аріна Соболенко, яка виступає під нейтральним прапором. Вона дісталася фіналу Відкритого чемпіонату США, де програла висхідній зірці тенісу американці Коко Гофф. Подруга України полячка Іга Свьонтек змістилася на друге місце у списку WTA. Третьою ракеткою планети стала Гофф.

У парному розряді серед чоловіків світовий рейтинг очолив Остін Крайчек (США), серед жінок – його землячка Джессіка Пегула.

Першою ракеткою України залишається Еліна Світоліна – вона піднялась на одну сходинку у списку WTA (з 26-ї на 25-ту). На три позиції нижче розташувалася Ангеліна Калініна.

Леся Цуренко піднялася на 6 щаблів – зараз вона на 40-му. Натомість Марта Костюк втратила шість позицій – тепер вона 45-а.