"Мені дуже сумно і дуже образливо, що люди не розуміють, чому я не тисну руки росіянам та білорусам. Це дуже очевидна річ – не тиснути один одному руки, коли у мене є багато друзів, які зараз на передовій воюють за Україну.

Уявіть, як вони дивляться мій виступ на Вімблдоні чи десь у світі, і я потисну їм руки, поводячись так, ніби нічого не відбувається? Люди повинні розуміти, що іноді не можна відокремити політику від спорту. Вони представляють свої країни, а я представляю свою перед світом. Моя позиція має бути чіткою.

Я відчуваю тиск. Я знала, що багато людей в Україні спостерігають за цим. Це справді чудове відчуття, але воно також пов’язане з відповідальністю. Таке відчуття, що ти хочеш перемогти для людей – для всієї своєї країни.

Мені пощастило, що я маю велику сцену, аби говорити про Україну, підвищувати обізнаність і говорити через свій вид спорту. Сподіваюся, це також дасть надію українцям і дітям хоча б на кілька годин. Моя мета – дати їм можливість продовжувати мріяти про своє майбутнє", – сказала Світоліна в інтерв'ю Harpersbazaar.com.