Фінальна жіноча дуель трав'яного мейджора відбудеться у суботу, 15 липня. Початок – о 16:00 за київським часом. За перебігом протистояння на корті можна буде стежити на платформі Setanta Sport.

28-річна туніська зірка Онс Жабер – шостий номер світового рейтингу. Вона двічі пробивалася у фінали турнірів Grand Slam: торік дійшла до вирішального раунду Вімблдону та US Open. Однак обидва рази Жабер зупинялася за крок до омріяного трофея.

Цьогоріч на шляху до вирішальної дуелі Онс здолала польку Магдалену Френк та китаянку Чжуо Бай, взяла гору над канадською тенісисткою Б'янкою Андреєску, тоді пройшла чешку Петру Квітову і викинула за борт росіянку з казахським паспортом Єлєну Рибакіну.

Маркета Вондроушова розташувалася у рейтингу WTA значно нижче за свою суперницю – лише на 42-й сходинці. Чешка за свою кар'єру лише раз потрапляла у фінал мейджора – це сталося на Ролан Гаррос у 2019-му. Тоді Маркета поступилася Ешлі Барті.

На цьогорічному Вімблдоні Вондроушова перемогла американку Пейтон Стенс, росіянку Вероніку Кудерметову і хорватку Донну Векіч. Тоді взяла гору над своєю землячкою Маріє Боузковою та американкою Джессікою Пегулою. А у півфіналі, на жаль, перед натиском Маркети не втрималася Еліна Світоліна.

Надійний букмекер FAVBET фавориткою фіналу Вімблдону-2023 вважає Жабер. Коефіцієнт на перемогу туніски – 1,52. На звитягу Вондроушової – 2,90.

Також фахівці схиляються до думки, що матч завершиться впевненою перемогою Онс з рахунком 2:0. Такий варіант розвитку подій оцінюють коефіцієнтом 2,26. Найменш імовірно, що туніска розгромно програє (4,85).