"Минулого року Вімблдон продемонстрував велику хоробрість. Вони були першопрохідцями у тому, що має бути правильним, а що – неправильним. На жаль, вони не знайшли підтримки. Я говорю про турніри Гренд Слему. Тоді була особливо сумна ситуація, коли тури оштрафували Вімблдон за це.

Проте через рік ми маємо Аріну Соболенко, яка не бажає відповісти на пряме запитання, чи вона засуджує дії, які робить її країна. Можна сказати, що минулого року вони боялися за свої сім’ї, за своїх близьких, боялися бути притягнутими до відповідальності у своїх країнах за висловлювання. Але не минуло й півтора року війни, як у них була можливість виїхати й забрати з собою сім’ї.

На жаль, ця ситуація закінчилась покаранням тих, хто виступив проти людей, які насправді мали б говорити про війну в першу чергу. Росіяни та білоруси повинні були першими сказати: "Це жахлива ситуація, ми не підтримуємо нашу владу в цьому кровопролитті, яке вони влаштували на території України, вбиваючи мирних жителів, дітей і жінок". Кажуть, що спорт має бути поза політикою. Я не впевнений, чи справді війна пов’язана зі словом політика, тому що з війною все зрозуміло. Є хороші речі, а є неправильні", – сказав Стаховський в інтервʼю Тhe Guardian.