Roland Garros – Grand Slam

Фінал. Одиночний розряд

Новак Джокович (Сербія) – Каспер Рууд (Норвегія) – 3:0 (7:6, 6:3, 7:5)

Тенісисти раніше вже зустрічалися на корті чотири рази. Статистика на боці Джоковіча (ATP 3), адже він виграв усі поєдинки. Зазначимо, що Новак на шляху до вирішального матчу Ролан Гаррос здолав у півфіналі іспанця Карлоса Алькараса. Натомість Рууд (ATP 4) розібрався з німцем Александром Звєрєвим.

У фіналі Ролан Гаррос уболівальники побачили напружену боротьбу. У першому сеті Новак програвав 1:4, але зумів зрівняти шанси та вирвати перемогу на тай-брейку. Надалі сербський тенісист діяв впевненіше та не дав Касперу змінити ситуацію на свою користь. У вирішальному сеті Джоковіч дотиснув норвежця та став чемпіоном Ролан Гаррос. Новак виграв свій 23-й трофей турнірів Гренд Слем та став абсолютним рекордсменом в історії. Він випередив за цим показником іспанця Рафаеля Надаля.

Тенісисти провели на корті 3 години 16 хвилин. За цей час Джоковіч 11 разів подав навиліт, припустився однієї подвійної помилки та реалізував 3 з 10 брейк-пойнтів.

Зазначимо, що на фінал прийшли зірки футболу – форвард ПСЖ Кіліан Мбаппе та Златан Ібрагімовіч, який нещодавно покинув Мілан та завершив професійну карʼєру.