На змаганнях у Нью-Йорку Халеп здала позитивний допінг-тест. Відтоді ведеться розслідування щодо порушення Сімоною антидопінгових правил, а саму тенісистку відсторонили від змагань у жовтні минулого року.

"У жовтні мене сповістили, що проба сечі від серпня була позитивною. Відтоді я пройшла 10 тестів поспіль – усі були негативними. Здавала одночасно кров та сечу.

Наступний крок – слухання наприкінці травня. ITF каже, що може його скасувати. Якщо вони це зроблять, буде майже вісім місяців від мого тимчасового усунення. Я гадаю, що це не чесно – проводити вісім місяців навіть без суду Трибуналу. Емоційно увесь період був важкий, і я відчула потребу висловитися перед моїми прихильниками та всією публікою. Переконана, що вони дійсно хочуть знати, що відбувається та чому так довго. Хотіла нічого не коментували, поки справу не буде вирішено, але це занадто важко", – поділилася Халеп з Tennis Majors.

Зазначимо, на момент усунення Халеп посідала дев’яте місце у світовому рейтингу. Останній матч вона провела у серпні на US Open, програвши українці Дарії Снігур у першому раунді.