Польська авіакомпанія LOT Airlines не пустила представницю країни-агресора на літак, відмовивши тій у реєстрації через російський паспорт. Дяченко через це провела в аеропорту майже добу та не змогла потрапити на турнір у Франції.

"Мені відмовили у вильоті на турнір на Корсику авіакомпанією LOT Airlines (польські авіалінії) у напрямку Каїр – Варшава – Ніцца, тому що я володарка російського паспорта. Правила авіакомпанії – заборонити росіянам літати рейсами Lot Airlines.

Кінець історії: ночувала в аеропорту, зі мною поводилися, як з громадянином третього класу, витратила пару тисяч євро. На превеликий жаль, у мене немає можливості потрапити на турнір, оскільки немає маршруту через авіакомпанії, які не перевозять росіян. У підсумку, я не можу виступити на турнірі, і єдиний варіант – повернутися додому і пропустити ще один ігровий тиждень через цю ситуацію", – розповіла Дяченко.

Зазначимо, що у 2014 році росіянка на своїй сторінці у Twitter підтримала анексію Криму. А після повномасштабного вторгнення в Україну про свою позицію публічно не заявляла.