– Минулого року ви говорили, що після нападу росії на Україну ви іноді відчуваєте атмосферу ненависті. Чи змінилося це зараз, чи це все та ж атмосфера?

– Безумовно, я відчуваю багато дивних поглядів у мій бік і, мабуть, ненависть з боку деяких людей. Але тепер я усвідомлюю, що я нічого поганого Україні не зробила і взагалі нічого не зробила.

Є люди, які не люблять мене тільки тому, що я народилася в білорусі. Це нібито їхнє рішення, і я не можу це контролювати. Звісно, це не найкраще почуття, коли тебе ненавидять люди за те, що ти, по суті, нічого не робиш, але так уже склалося.

– Ви заявляли, що не маєте жодного стосунку до політики. Але наприкінці березня був виступ лідера вашої країни, де він кілька разів згадав вас у контексті політики. Чи може це якось зашкодити вашому іміджу в роздягальні, у спілкуванні з іншими гравцями?

– Я впевнена, що це не допомагає. Я не знаю, що сказати, тому що, знову ж таки, він може коментувати мою гру, він може коментувати все, що захоче. Повторюся, я не маю жодного стосунку до політики. Я просто спортсменка. Так, я з білорусі, і я просто намагаюся зробити все можливе у своєму виді спорту. Просто намагаюся зосередитися на собі.

Якщо українці ненавидітимуть мене ще більше після його виступу, то що я можу зробити? Якщо вони почуватимуться краще, ненавидячи мене, я буду рада допомогти їм у цьому. Вони можуть це робити. Якби я могла зупинити війну, я б це зробила, але, на жаль, це не в моїй владі й не під моїм контролем.

Я просто намагаюся менше сидіти в інтернеті, щоб не бачити нічого подібного. Я хочу зосередитися на собі, на своїй грі й не впадати в депресію через цю ситуацію, – сказала Соболенко в інтерв’ю Bild.