Нагадаємо, Світоліна рік тому поставила кар'єру на паузу через вагітність. У жовтні в неї та у французького тенісиста Гаеля Монфіса народилася донька Скай.

Через цю перерву Еліна опустилася у світовому рейтингу WTA з 27-ї сходинки на 1081-у. Однак, попри таке карколомне падіння, українка зберегла право брати участь у турнірах топ-рівня. Такою є політика WTA щодо спортсменок, які повертаються з декрету.

Згідно з цими правилами, молоді мами можуть отримати для заявки на турніри спеціальний рейтинг – такий, як у них був перед паузою. Тобто Світоліна може виступати як 27-ма ракетка світу, хоча насправді перебуває поза топ-1000.

Якщо тенісистка не виступала в офіційних матчах до 52 тижнів, то захищеним рейтингом вона може скористатися на восьми змаганнях за рік. Якщо ж гравчиня була відсутня на корті довше, за такою системою їй доступні 12 турнірів. Ситуація українки відповідає другому критерію.

Однак скористатися захищеним рейтингом Світоліна може тенісистка щонайбільше на двох турнірах серії Grand Slam і двох змаганнях категорії WTA 1000.