Про таке рішення повідомила прес-служба Асоціації лаун-тенісу, яка займається проведенням турнірів з цього виду спорту у Великій Британії.

Нагадаємо, торік Асоціація лаун-тенісу відсторонила спортсменам з рф і білорусі від змагань на території своєї країни. Відтак тенісисти з держави-терористки і її поплічниці пропустили три трав'яних турніри у Великій Британії, зокрема, Вімблдон-2022.

ATP і WTA всіляко тиснули на британців через це рішення. Зокрема, учасникам минулорічного Вімблдону не нарахували рейтингові бали від світових асоціацій. Окрім цього, організатори турніру отримали штраф від ATP.

Тепер Асоціація лаун-тенісу дозволила росіянам і білорусам брати участь у Вімблдоні під нейтральними прапорами. Також від представників країн-окупанток вимагатимуть не отримувати фінансування від своїх держав.

Водночас британці заявили, що не шкодують про відсторонення тенісистів з рф і білорусі минулоріч. "Ми продовжуємо вважати, що це був правильний курс, і хотіли б подякувати всім, хто його підтримав. Минув рік, а страждання народу України в результаті війни на їхній території не припиняються. Проблеми в тенісі або спорті в цілому є незначними в порівнянні з цим", – йдеться у заяві.