"Виконавча рада ITTF схвалює нещодавню заяву МОК щодо статусу гравців з російським або білоруським паспортом на міжнародних змаганнях.

Настільний теніс має довгу історію об’єднання людей навіть тоді, коли політичні зв’язки були слабкими. Він може будувати мости, що веде до кращого розуміння між людьми, і відкриває двері для розбудови миру так, як не можуть дискваліфікації та розкол. ITTF знову закликає до миру та однозначно засуджує війну в Україні.

Ми солідарні з народом України та продовжуватимемо підтримувати українську спільноту з настільного тенісу, докладаючи всіх зусиль, щоб усі українські гравці могли брати участь у настільному та паранастільному тенісі, а також молодіжних змаганнях по всьому світу.

Стовпом Олімпійського руху залишається автономія, яку повинні мати спортивні організації. Вони повинні нести виключну відповідальність за прийняття рішення про те, які гравці можуть брати участь у міжнародних змаганнях на основі їхніх спортивних заслуг, а не з політичних міркувань чи через їхні паспорти.

Ми підтримуємо допуск гравців з російським або білоруським паспортом до міжнародних змагань з настільного тенісу, організованих ITTF і World Table Tennis, на суворих умовах нейтралітету. ITTF взяла до уваги рекомендовані виконкомом МОК умови участі для цих гравців.

ITTF перегляне їх і проконсультується з іншими федераціями для створення офіційних інструкцій, які чітко викладуть умови участі для гравців і допоміжного персоналу з російським або білоруським паспортом. Якщо всі умови виконані, перші гравці зможуть взяти участь у змаганні в травні.

Оскільки кваліфікація до фіналу чемпіонату світу з настільного тенісу ITTF у Дурбані 2023 минула, гравці з російськими та білоруськими паспортами не зможуть брати участь. ITTF продовжить зберігати санкції проти урядів росії та білорусі, які було прийнято 1 березня 2022 року", – йдеться в заяві організації на офіційному сайті.