Нагадаємо, що перша ракетка планети Свьонтек розкритикувала діяльність WTA. Адже керівництво обговорює не те, як допомогти українським тенісистам, які через війну потрапили у складне становище, а зосереджені на російських та білоруських спортсменах, доводячи доцільність їх виступів на міжнародних турнірах.

Азаренко негативно відреагувала на слова польської тенісистки. "Очевидно, що є деякі гравці, у яких є якісь інші почуття і поведінка. Загалом я не зовсім поділяю думку Іги. Я б порадила їй подивитися на те, що було зроблено, перш ніж давати коментар. Очевидно, що як член Ради гравців я буду рада надати всі ті факти, які були зроблені. І я думаю, що це був би відповідніший спосіб провести цю розмову", – цитує Азаренко BTU.

До слова, українка Леся Цуренка раніше відмовилася виходити на корт проти Аріни Соболенко з білорусі. Все через слова гендиректора WTA Стіва Саймона під час особистої розмови. Він заявив, що сам не підтримує війну росії проти України. Проте якщо тенісисти з рф і білорусі виступають "за" агресію, це тільки їхня власна думка, яка не має засмучувати інших.