"Так коротко не відповім, бо проблема комплексна. Два турніри, два різних бренди м'ячів. І на такі речі, в принципі, дуже реагують хронічні травми, а лікоть у мене хронічний, хоча з початку року не турбує. Плюс на другому турнірі в Монтерреї були дуже важкі м'ячі – у поєднанні з покриттям вони перетворювалися на "пухнасте" каміння. Я не єдина – фактично всі дівчата жалілися на це, проте у когось гірше з цим, у когось – краще", – поділилася Цуренко для Суспільне Спорт.

"Я на турнірі підняла це питання. Вважаю, що подібне не має відбуватися – це в інтересах гравців, а наша організація має це якось змінити. На серії турнірів у США – в Індіан-Веллс та Маямі – має бути один м'яч, щоб не виникало таких проблем. Повірте: всі, з ким я говорила в Монтерреї, розказували про проблеми з плечем. Тому конкретно моя травма відреагувала одразу", – розповіла Леся.

Зняття у матчі проти Донни Векич стало ювілейним для Лесі Цуренко – 30-м у кар'єрі по ходу гри. Також українка вісім разів знімался до початку матчів. Зазначимо, що у першому колі одиночного розряду Марта Костюк здолала угорську тенісистку, а Даяна Ястремська зазнала поразки на старті турніру в США.