"Матч у Туреччині на початку березня проти Барбадосу ми грали безкоштовно, бо розпочалася війна, і нас поставили перед фактом. Сказали – це ваш вибір: можете виступати, можете ні. Звичайно, ми всі погодилися грати безкоштовно. Навіть ні хвилини не думали, оскільки тільки почалася війна. Звичайно, ми гратимемо за Україну в такий час.

Там насправді було непросто, бо виступали лише я з Іллею Марченком. Віталік Сачко та Денис Молчанов дуже сильно захворіли , тому ми навіть не в повному складі були.

А з Угорщиною вийшло так, що нас теж поставили перед фактом, що ви берете участь безкоштовно. Але ми розуміли, що ITF виділяє гроші на проведення матчу, на призові. На цей матч виділили 75 000 $ від ITF, тому ми сказали, що це вже виходить якесь рабство. Ми так і не зрозуміли, чи пішли гроші на ЗСУ після Туреччини, бо нам ніхто ніхто про це не повідомив.

Пізніше нам запропонували грати за 100 000 гривень, але ми все одно розуміли, що це несправедливо. Тому ми ухвалили всією командою рішення не брати участі у змаганнях на таких уиовах. Тим більше, що ми знаємо, як у інших збірних справи: наприклад, в Узбекистані тенісисти забирають 90% від усіх призових у випадку перемоги, у Словаччині взагалі всі 100%. А ми просили навіть не половину від усієї від усієї суми", – сказав Крутих в інтерв'ю для BTU.