"Це сталося два тижні тому, коли я був у Лондоні, у свого лікаря. Я під'їхав до воріт, через які зазвичай заходять гості, і кажу своєму тренеру, який був зі мною: "Я швидко вийду і поговорю зі співробітницею служби безпеки".

І ось я підходжу і кажу: "Добрий день, я хотів би дізнатися, як я можу потрапити на Вімблдон?". Вона запитала, чи є у мене членська картка. А там є таке правило, що коли ти виграєш Вімблдон, то автоматично стаєш членом клубу. Відверто кажучи, я навіть не знаю нічого про ці членські картки, можливо, вони є десь удома, а я просто подорожував, тож звісно я навіть не думав про них.

Зрештою, вона мене не пустила. Я казав їй: "У мене немає членської картки, але я точно член клубу. Зазвичай, коли я тут, то граю на цьому турнірі, але зараз я вперше тут, коли не йде Вімблдон". Наприкінці я їй сказав: "Ну, знаєте, я вісім разів вигравав цей турнір! Будь ласка, повірте!" Але і це не допомогло.

Мені довелося спробувати пройти на іншому вході й, на щастя, там охоронець мене впізнав і впустив. У мене навіть закралася думка піти та помахати рукою тій охоронниці, але я вирішив цього не робити", – наводить слова Федерера BTU з посиланням на tennismajors.