Фінал US Open-2022 відбудеться 10 вересня. Жабер і Свьонтек вийдуть на корт о 23:00 за київським часом. Раніше вони зустрічалися чотири рази, здобувши по 2 перемоги. У нинішньому сезоні Свьонтек вже обігрувала Жабер у Римі (6:2, 6:2).

Дворазова чемпіонка турнірів Великого шолома у півфіналі US Open не без проблем здолала Аріну Сабаленко. 21-річна полька виявилася сильнішою у трьох сетах, а переломити хід зустрічі їй вдалося після вимушеного походу до вбиральні.

Жабер вийшла на пік власної кар'єри. Лише кілька місяців тому 28-річна туніска пробилася до фіналу Вімболдону, де програла казашці Рибакіній. Тепер вона вийшла у свій другий поспіль фінал турніру Великого шолома та перший у Нью-Йорку. У півфіналі US Open Жабер доволі легко розібралася з француженкою Каролін Гарсією (6:1, 6:3).

Надійний букмекер FAVBET вважає Свьонтек фавориткою фінальної гри Відкритого чемпіонату США. Коефіцієнт на перемогу першої ракетки світу становить 1.53, тоді як потенційний тріумф Жабер оцінюється у 2.66. Звитяга Іги у двох сетах – коефіцієнт 2.27, аналогічний успіх туніски – 4.25. Стартовий сет теж віддають польці – 1.61 проти 2.32.

Цікаво, що починаючи з 2019-го Свьонтек не програла жодного сету у фіналі турніру. У 15-и із цих 18-и сетів вона віддала не більше трьох геймів. Щоправда, на US Open їй дорікають надмірним прагматизмом. Іга компенсовувала власні недоліки дивовижною гнучкістю, щоразу підлаштовуючись під стиль суперниць.

Натомість Жабер може похвалитись неабиякою психологічною стійкістю. На жахливу поразку у фіналі Чарльстона вона відповіла титулом у Мадриді. А її сенсаційний виліт у першому раунді Ролан Гаррос завершився серією з 11-и перемог на траві та фіналом Вімблдону.