"Чому не потиснула руку Азаренко після матчу? Це був мій вибір. Я не відчувала у цьому потреби, адже я публічно засудила війну та дії їхнього уряду. Не думаю, що я можу це підтримувати.

У мене були особисті стосунки з кількома російськими та білоруськими тенісистами, але вони тепер не підходять до мене. У деяких тенісисток з країн-окупантів є дуже великі фанатські бази з усіх куточків світу. У такі важкі часи вони мають велику базу шанувальників і не використовують її належним чином. Не поширюють меседж про те, що вони не підтримують вбивства, зґвалтування, геноцид, який відбувається, на кшталт: "Я цього не підтримую і ніколи не буду..."

Я ніколи не відчувала особистої ненависті до неї, але оскільки вона відіграє таку велику роль у білорусі, у тенісі, бувши членом Ради гравців WTA, я вважаю, що вона могла б зробити більше, принаймні, у стосунках між гравцями.

Можливість участі Азаренко у заході перед US Open на підтримку України? Уявіть, що у часи Другої світової німець хоче виступити на заході, де збирають гроші для єврейського народу. Під час війни, а не після 70 років. Не думаю, що євреї це зрозуміли би", – цитує Костюк Tennis.com.