"Будьмо відвертими, якщо 7 топових гравців, які захищали, захищають і будуть захищати свою країну і федерацію на найпрестижніших змаганнях, відправляють лист з вимогою зміщення певної особи з посади, то на це точно є причини.

Якщо це відбувається саме зараз, в часи коли в країні йде війна, і ці гравці активно допомагають та підтримують Україну на всіх фронтах, то скоріш за все терпіти та мовчати вже немає змоги.

За захистом та допомогою у розв'язанні такого серйозного питання ми звернулись в першу чергу до нашої федерації. Бо саме федерація має бути зацікавлена в гармонійному та всебічному розвитку тенісу в державі. Саме федерація має вирішувати внутрішні суперечності між функціонерами та спортсменами, що прославляють країну.

Для гравців, федерація – це основний захисник у відстоюванні прав та вирішенні конфліктів. Ми відправили лист. Вчора отримали відповідь.

Не буду вдаватись в подробиці, але суть така: "Ми порадились, провели розслідування та не знайшли порушень зі сторони Зукіна". І знаєте, нас це дуже здивувало. Бо після того, як федерація отримала наш лист, ніхто не зв’язувався з нами, не питав в чому причина такої вимоги, не потребував аргументів та фактів, не просив пред’явити докази. Тобто за нашим зверненням провели розслідування, не вислухавши сторону, яка є ініціатором всієї ситуації.

То в нас виникає цілком логічне запитання. Стаховський, Костюк, Марченко, сестри Кіченок, Цуренко, Світоліна – це порожнє місце в українському тенісі, на яких можна не зважати? Чи, можливо, ми зробили для українського тенісу недостатньо, щоб нас хоча б почули?

Крім того, в публічному просторі перекручуються факт того, що наші вимоги стосуються лише конкретного посадовця, а не федерації в цілому. Скоріш за все таке трактування та підміна фактів комусь вигідна.

І маленька ремарка… Стосовно "виходу в публічне медіаполе та внесення розколу до національної команди" – після минулого Кубку федерації, 18 квітня, саме пан Зукін першим вийшов до публічного поля і дав інтерв’ю, у якому піддав сумнівам травми Світоліної та Костюк, а також зазначив, що легко бути патріотами в Instagram.

У своєму інтерв’ю Зукін дає зрозуміти, хто грав саме в цьому Кубку федерації – молодці, а решта – погані. Тож в публічний простір внутрішні сперечання і непорозуміння виносить саме пан Зукін.

Наш прес-реліз опублікували через те, що ми довгий час не могли отримати аудієнції у президента федерації для вирішення суперечностей і нагальних проблем у комунікації з Зукіним", – цитує Цуренко Трибуна.

Нагадаємо, лист з вимогою відсторонити віце-президента ФТУ Євгена Зукіна підписали Еліна Світоліна, Сергій Стаховський, Марта Костюк, Леся Цуренко, Ілля Марченко, Катаріна Завацька, Людмила та Надія Кіченок. Пізніше Завацька відізвала свій підпис.